《大学英语I》课程简介

课程名称大学英语I

学分:3.5

适用专业:全校非英语专业本科学生

课程学时及其分配:总学时56(理论56,实验0,实习0,上机0)

考核方式:考试

课程性质:公共必修

开课单位:外国语学院大学英语教研室

课程负责人:凌光艺

《大学英语I》是为非英语专业本科一年级学生开设的一门必修公共基础课程。本课程以强化英语语言基础知识与提高语言基本应用能力为主要目标,以先进的外语教学理论为指导,集多种教学模式和教学手段为一体,通过综合课及听说课教学,帮助学生打下英语语言基础,培养学生具备初步的听、说、读、写、译综合应用能力;让学生熟悉英语交流中的基本知识,能进行与个人信息相关的简单交流;帮助学生掌握良好的语言学习方法,培养英语自主学习能力,为学生在后续相关课程(如英语应用技能型课程、语言文化素养类课程、以及专业英语课程)的学习奠定基础。

本课程后续课程为《大学英语Ⅱ》及英语应用技能和人文素养课程。

Course TitleCollege English I

Credits3.5

StudentsNon-English majors

Hours and DistributionTotal Hours 56(Teaching 56, Experiment 0, Practice 0, Computer Practice 0)

Course CategoriesCompulsory

Assessment MethodTest

UnitCollege of Foreign Languages ( College English Section)

Course LeaderLing Guangyi

College English I is a required public fundamental course for non-English majors in the first year. It focuses on the enhancement of students’ fundamental language competence and their application skills. Based on the updated English teaching theoretical guideline and combination of various foreign languages teaching approaches, it helps students consolidate their language foundation in both integrated and listening courses, and equips them with basic ability in listening, speaking, reading,writing and translating. This course introduces to the students elementary knowledge of English communication so as to enable them to exchange some personal information in English and it also feeds them appropriate English learning methods and promotes their self-learning ability. College English I ensures that the students can excel in the following related courses such as ESP courses (English for Specific Purposes), practical English courses, as well as bilingual professional courses.

College English I is followed by College English Ⅱ and courses of English practical skills and humanities.